Transformer Prime Jelly Bean na ogled postavi

Včeraj smo končno tudi evropski uporabniki dobili update na Transformer Prime-ih (tf201). Stvar je imela v osnovi probleme z downloadanjem paketka (verjetno preobremenjeni strežniki), install pa je trajal kakih 20 minut. Vmes se posodobi tudi “mobiledock firmware”, karkoli že to naredi.

Par stvari, ki padejo v oči: Pisava (predvsem v notification baru) je večja. Notification bar je dobil cel kup uporabnih stvari, med drugim “dokončanje dejanja” prikaže aplikacije, ki znajo izvest željenjo dejanje v lepem menuju, notificationi, ki vsebujejo slike, slednje pokažejo (pocropane) v vrstici. Dodan je bil “Low battery saver“, ki se avtomatsko vklopi ob prazni bateriji.

Dokončanje dejanja

Dokončanje dejanja

Pisava in slike v notification baru

Pisava in Power saver v notification baru

Par slabih stvari: stvar ima spet par bugov. Tipkanje med brskanjem po aplikacijah požene google now, ki se poskusi postaviti v portrait mode ne glede na to, da je naprava v ležišču in ne pokaže ničesar(oz. bel zaslon).

Dokončanje dejanja

Dokončanje dejanja

 

Google Now<tm>

Google Now

 

Velik plus je uporaba tipkovnice oz. tablice kot laptopa. Stvar je precej bolj intuitivno PC like povezana s komandami (copy/paste, tabi in podobno). Napram prvi 3.x verziji na TF, kjer je bila intuitivna uporaba vmesnika le želja, je sedaj Android bolj pripravljen na uporabo, ki presega igranje iger. Let’s face it: mailov se na onscreen tipkovnico pač ne da tipkat z normalno hitrostjo.